Followers

Wednesday, October 14, 2009

Amer Muhsin juara Pertandingan Mengeja Kebangsaan

Amer Muhsin juara Pertandingan Mengeja Kebangsaan


AMER MUHSIN menjulang piala juara Pertandingan Mengeja Peringkat Kebangsaan sambil disaksikan Shamsuri (tiga dari kanan) di Ipoh semalam.


IPOH - Tabiat membaca buku dan majalah Discovery serta bimbingan guru membawa tuah kepada murid tahun enam Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Uda, Alor Star, Kedah apabila muncul juara Pertandingan Mengeja Peringkat Kebangsaan 2009.

Amer Muhsin Jailani, 12, dinobatkan juara dengan mengenepikan 47 peserta lain dalam pertandingan mengeja berbahasa Inggeris, Knowledge Discovery Spelling Competition Peringkat Kebangsaan di Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson di sini semalam.

"Saya mulanya rasa takut kerana perlu berhadapan dengan ramai peserta yang fasih bahasa Inggeris tetapi dengan sokongan rakan, guru dan latihan membaca majalah Discovery dan National Geographic, saya akhirnya berjaya," katanya.

Selaku juara, Amer Muhsin membawa pulang piala dan sijil, geran Knowledge Discovery Educational bernilai RM1,000, pakej percutian, telefon bimbit, kamera digital dan langganan majalah Knowledge Discovery.

Sementara itu, peserta dari Muar, Janet Wong Chan Lin, 12, muncul naib juara.

sumber~kosmo

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails