Followers

Wednesday, September 15, 2010

Maklumat Terkini Kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya- Tiada pembunuh upahan terlibat
Anggota polis forensik mencari bahan bukti lain di Sungai Panchau, Ladang Gadong semalam tempat dipercayai suspek membuang abu mayat Sosilawati dan tiga rakannya.KUALA LUMPUR - Pembunuhan kejam jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya, 47, dan tiga yang lain tiada kaitan dengan kumpulan pembunuh upahan.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd. Bakri Zinin berkata, pihaknya setakat ini percaya pekerja-pekerja kepada seorang lelaki bergelar Datuk terlibat secara langsung dalam pembunuhan empat mangsa itu.
"Kita percaya mereka (pembunuh) adalah pekerja seorang lelaki bergelar Datuk yang ditahan," kata beliau kepada Kosmo! semalam.
Keempat-empat individu tersebut dipercayai telah dibunuh di dalam stor milik peguam Datuk K. Patmanaban yang juga ditahan bagi membantu siasatan kes itu.
Sosilawati, 47, bersama pemandunya, Kamarudin Shansudin, 44, pegawai bank CIMB cawangan Kampung Baru, Kuala Lumpur, Noorhisham Mohammad, 38, dan peguam peribadi, Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dilaporkan hilang sejak 30 Ogos lalu selepas dikatakan ke Banting, Selangor untuk urusan jual beli tanah.
Satu sumber Kosmo! memberitahu, keempat-empat mangsa itu dipercayai dibunuh bermula pada pukul 10 malam pada 30 Ogos lalu selepas Sosilawati dan rakan-rakannya berjumpa dengan Patmanaban.


sumber~kosmo

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails