Followers

Friday, September 24, 2010

Terkini Kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya- Polis Menafikan Datuk Sosilawati Lawiya dirogol.

KUALA LUMPUR 24 Sept. - Polis hari ini menafikan laporan media yang mengatakan polis sedang menyiasat kemungkinan mangsa pembunuhan kejam Datuk Sosilawati Lawiya dirogol.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Polis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Seri Mohd. Bakri Mohd. Zinin dalam satu kenyataan di sini menafikan laporan itu, yang disiarkan di muka depan dua akhbar harian semalam bertajuk ‘8 suspek jalani ujian sperma: Polis menyiasat kemungkinan Sosilawati dirogol’.
Mohd. Bakri berkata, “Tujuan kelapan-lapan suspek dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan adalah bagi memastikan kesemua suspek dalam keadaan baik serta (untuk) mengenal pasti jika ada sebarang kecederaan mahupun penyakit yang dialami semua suspek sebelum dibenarkan berjumpa dengan peguam mereka,” katanya dalam kenyataan itu.
Bakri berkata, selain itu, tiada sebarang pemeriksaan lain dipohon oleh PDRM kepada pihak hospital ke atas kesemua suspek berkenaan.
Laporan akhbar itu mendakwa kesemua suspek termasuk dua beradik peguam diambil sampel darah dan air mani bagi ujian Asid Deoksiribonukleik (DNA) di HKL dua hari lepas.
Difahamkan juga sampel air mani diambil bagi menyiasat maklumat baru kemungkinan salah seorang mangsa turut dirogol. - Bernama

sumber~kosmo

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails